lauantai 2. heinäkuuta 2016

Onnistunut pesäkäynti


Voi kyllä!! Tyypit on ahkeroineet hunajaa keräten ja uusia kennostoja rakentaen. Lopettivat laiskottelun ja parveilun, viimein. Suojapuvutkin on pitäneet, koska Päivi keksi kietaista pari jesarikierrosta suojapuvun ja suojahatun liitoskohtaan. Ei maailman käytännöllisintä, mutta pitää tyypit ulkopuolella eli toimii. Täytyy jossain vaiheessa ommella vetoketjut, jotta jesarista voidaan luopua.
Päivinpaiste kun tyypit ei pääse puvun sisälle


Ahkera poutapäivä pesillä, ei merkkejä parveilusta

 
Nyt tyypit alkaa olla paljon meitä edellä työnteossa. Jatkuvasti olisi kova tarve saada mehiläisille lisää laatikoita ja vahapohjukkeita, jotta niillä riittäisi hommat eikä parveilu houkuttelisi. Kesä on edennyt tänä vuonna vauhdikkaasti niin mehiläisten kuin muun maatalouden kannalta. Monet tarhaajat on jo lingonneet ekat hunajat ja se on pian meilläkin edessä! Lingotut hunajakakut laitetaan takaisin pesiin, jotta mehiläiset voi kerätä niihin uuden satsin hunajaa. Hunajan käsittely vähän jännittää, koska se on se hetki, jolloin tyyppien tekemän erinomaisen luonnontuotteen voi vielä tumpelo mehiläisten palvelija pilata.


Vahapohjukkeen rakentaminen hyvällä alulla, keskeltä nousee vahakakkuvuoristo


Voi sitä riemunkiljahdusten määrää, kun löydettiin useasta pesästä alkuperäinen, merkitty emo! Parveilupäivien horror-hetkinä oltiin varmoja, että meidän kaikista pesistä on lähtenyt muutaman tuhannen mehiläisen muuttokuorma emon kera. Nyt selvisi, että tilanne ei ole ollenkaan niin paha kuin luultiin. Merkityt emot ei tosin olleet mitään linssiluteita, vaan kipittivät työläispalvelijoiden ruuhkassa ja tekivät hommia. Nyt ollaan viisastuttu jo niin paljon, että tiedetään, ettei emon löytäminen tee autuaaksi. Pitää löytää myös munia ja pikkutoukkia, jotta tietää, että pesä ei suunnittele parveilua. Yhdestä pesästä ei löydetty ollenkaan toukkavaiheen sikiöitä, munia saati emoa. Pesä sen sijaan pursuili hunajaa epänormaalin paljon myös sikiöosastoissa (kaksi alinta pesälaatikkoa), joten diagnosoitiin se emottomaksi. Lisättiin pesään kakullinen pikkutoukkia toisesta pesästä. Mehiläiset on siitä mahtavia, että ne voi alle kolmen päivän ikäisen toukan ruokavaliota vaihtamalla päättää, että siitä tulee kuningatar. Tuleva emo saa premium-safkaa! Vaikka emottomuus on lähtökohtaisesti huono juttu, oltiin superylpeitä oletettavasti oikeasta havainnostamme.


Löydätkö emon? Kilvessä vaaleansininen merkki eli kuningatar vuosimallia 2015

-Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti