keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Post linkous flow

Meillä oli FLOW-kerta pesillä. Käynnin ykköstavoite oli lisätä neljälle pesälle VIHDOIN hunajaosastot. Ollaan säälittävän myöhässä liikkeellä näiden pesien osalta. Meillä on ollut vaikeuksia saada pohjukkeellisia kehiä tilattua lisää, joten toiminnan naisina hankittiin vahalevyjä ja opeteltiin kokoamaan kehät itse. Tässä kuvia huikean monimutkaisesta prosessista:


Tommottiin reikäholkkeja. 


Nämä holkit puristin reunakehien reikihin sisälle noinikkään.

 

Sitten vaan pujotettiin siksakkiin rautalanka, joka kiristettiin ihan saakelin kireelle. Vasta kun langoilla voi näpytellä Queenin tuotantoa, on kireys sopiva.Langoitettuja kehiä.

Tsemppijäätelö ja -koirat vahoitushommiin.


Vahoitettuja, valmiita kehiä. Prot kiinnittää vahan lankoihin antamalle langalle pikkuisen sähköä, joka kuumentaa lankaa niin että vahapohjuke uppoaa siihen juuri sopivasti. Toimenpide kestää n. 5 sekuntia. Jos on amatööri, onnistuu homma stendarin helekalla lämmöllä parissa minuutissa. Valitsin luonnollisesti jälkimmäisen.


Joo, eli neljä pesää sai vihdoin hunajaosastot. Nämä laatikot sisälsivät myös valmiiksi rakennettuja kakkuja: niitä, joista ollaan juuri lingottu ekat hunajat. Käytiin pesät huolella läpi ja oltiin kyllä vähän pähkönöissä, koska pesissä on tuloillaan rutkasti hunskua ja yhdyskunnat voivat pulleasti. Käytiin kolme muutakin pesää läpi. Vain yksi jengi käyttäytyi epäilyttävästi. Huomattiin tyyppien hengailevan pesän ulkopuolella, lentoaukon suulla. On mahdollista, että pesässä tuli vain niin kuuma, että asukit tulivat pihalle vilvoittelemaan, mutta pahoin pelättiin, että tyypeillä voi olla myös parveilukuumetta. Käytiin tämä pesä hyvin läpi ja listittiin kaikki emokennot. Sekoitettiin myös hieman sikiöalaa ja taidettiin poistaa kuhnurikennostoakin. Ehkä näillä konsteilla tyypit jatkavat hunajan keruuta taas. 


Suvi, master of savutin, oli jälleen loistoapu!

Getting ready.

Meidän muija siinä ottaa hörppyä!


Fantastista siitepölyä kakustossa. Tsiigatkaa nyt noita värejä!

Jostain kakusta pääsi valumaan toisen pesän katolle vähän hunajaa. Läntti ei mene hukkaan, tyypit kokoontuivat välittömästi imuttelemaan hunajaa mesimasuunsa.


Oltiin juuri pakattu kimpsut ja kampsut ja huokailtiin jo tyytyväisinä päivän hyvin tehdyn duunin takia, kun Nora bongasi tämän:


EMO! Piru vie mikä tsägä, että Noralla oli silmät auki. Ei hajuakaan miten rouva tuohon katon painolle joutui, mutta hellihin ottein siirsimme mamman oletettavan pesänsä lentoaukolle, mistä hän kyllä tarmokkaasti talsi tupaan sisään. Huh.

Ensi kerralla ei vielä ajateltu lingota hunajia pois, sitä seuraavalla kerralla vasta. Moro.

-Päve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti