perjantai 8. huhtikuuta 2016

Biotalous Bootcamp: eka työpaja

Niin starttasi bootcampin toka päivä! Edessä oli ensimmäinen työpaja. Paneuduttiin ryhmissä oman idean taustalla olevaan ongelmaan, siihen liittyviin toimijoihin ja ratkaisuihin. Jo ennen tätä päivää meillä oli tiedossa ongelma ja ratkaisu, mutta pyrittiin laajentamaan ajatteluamme. Meidän tiimin paperi täyttyi hyvää vauhtia post-it -lapuista. Ongelmaksi valittiin pölyttäjien katoaminen, jonka seuraukset vietiin pitkälle käytäntöön.


"Matti-mansikanviljelijä, 20 ha, Suonenjoki. 
Mansikkasato jää vähäiseksi ja mansikoiden laatu on huono. 
Mansikoihin tulee harmaahometta. Jatkossa Matti viettää Mansikkakarnevaalit dokaten, koska mansikoita ei enää ole myytäväksi. Matti ei palkkaa sesonkityöntekijöitä kesäksi."

 
Matin ahdinko veti vakavaksi. 
Kuvannut Tyyra Linko / Helsinki Think Company
       
Alkujumppana fiilisteltiin vaahtokarkkihaastetta eli korkean tornin rakentamista spagetista ja vaahtokarkeista. Päivi rakensi toiseksi korkeimman tornin tiukassa kuuden minuutin aikarajassa, hurraa!


Seuraavaksi mietittiin tiimin osaamista ja arvoja valitun ongelman ratkaisemisen kannalta. Mulla ja Päivillä on paljon yhteistä osaamista ja jaetaan monet arvot. Pohdittiin, että tuskin oltaisiin yhdessä yritystä perustamassa, jos meillä olisi todella erilaiset arvot. Osaamisten summasta mietittiin, että meidän tiimissä olisi vielä tilaa etenkin koodausosaamiselle. Saa nähdä, josko tiimimme tästä vielä kasvaa.


Parasta työpajassa oli visioida täydellinen ratkaisu ryhmän idean taustalla olevaan ongelmaan. Tuli fiilis, että eiköhän tästä hyvä homma saada kaikista haasteista huolimatta! Lopuksi kukin tiimi esitteli miinutissa ideansa taustalla olevan ongelman, ratkaisun (mitä, miten, kenelle) ja miksi ratkaisu on ainutlaatuinen. Nopeaa ja tehokasta.


Biotalous Bootcampista blogataan Helsinki Think Companyn blogissa, mukana myös Pölytyspalvelutiimimme. Viikon päästä tehdään sinne vierailijapostaus Kolilta! Parhautta.

- Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti