keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Biotalous Bootcamp: kick-off

Jes, tänne päästiin! Eilen oli kick-off Viikin kampuksella Helsinki Think Companyn tiloissa. Ideointiryhmiä osallistuu Biotalous Bootcampille seitsemän ja bootcamp kestää huhtikuun. Ryhmien ideat vaihtelivat välillä särkikalojen käytön tehostaminen - biotalousteknologian vienti Bangladeshiin. Huippumielenkiintoista ja porukka vaikutti kivalta! Oma ideamme on pölytyspalvelun nettisovellus, joka mätsää pölytystä tarjoavia mehiläistarhaajia ja pölytystä haluavia kasvinviljelijöitä.


Minä ja Päve happy face


 
Kick-offin puhujana oli Pasi Sorvisto Health Capital Helsingiltä. Aavistelin, että ekassa tapahtumassa olisi jonkinlainen aurinkojumala puhumassa, mutta Pasin ote startup-yrityksiin oli huomattavasti realistisempi. Käytiin läpi tilastoja siitä, miksi monet stratupit epäonnistuvat. Pasi puhui myös startupien menestystekijöistä. Päällimmäisenä mieleen jäi, että 1. tee jotain, mikä toimii ja 2. tee jotain, millä on merkitystä. Täysin tiede-/tutkimuspohjaiset startupit tuppaavat epäonnistumaan verrattuna niihin, joilla on ratkaisu selkeästi rajattuun ongelmaan. Käy järkeen. Pasi pitää blogia Kauppalehdessä, jään seuraamaan.


TunnelmaaEtukäteen osattiin odottaa bootcampilta tiivistä pitchauksen harjoittelua ja verkostoitumista. Projekti osoittautuikin huomattavasti monipuolisemmaksi sisältäen yhteistyötahoja esimerkiksi lakineuvontaan, koodaukseen ja mentorointiin liittyen, varsin tervetullutta meille! Lisäksi tehdään reissu Kolille, ulkoilmaihmisenä arvostan! Biotalous Bootcampia rahoittaa Health Capital Helsinki, Maaseutuverkosto ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Helsinki Think Company taasen on Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteisprojekti.


Hyvät safkat, kiiiitos!

- Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti