torstai 14. huhtikuuta 2016

Biotalous Bootcamp: neljäs päivä

Jaksaa, jaksaa. Tänään saatiin ammattiapua Sitrasta. Kalle Nieminen kertoi tarinaa kokeilukulttuurista ja puhui kyllä järkeä. Kallen kaverina oli kiertotalousasiantuntija Ernesto Hartikainen. Asiallisia tyyppejä ja jälleen kerran saatiin uutta kotiinviemisinä. Kokeilu on paitsi hieno sana, myös erinomainen toimintamalli. Kokeilun pointti on  testata konseptia halvalla ja nopeasti. Kokeilutapoja on tietysti monia. Mielikuvitus on valttia. Tärkeimmät pointit kokeilulle ovat:
1. Tee kokeilu, ei hanketta.
2. Kokeilulla on alku ja loppu.
3. Otetaan riski ja mahdollisesti epäonnistutaan (tulos sekin).
4. Otetaan käyttäjät mukaan
5. OPITAAN.

Kuulostaa simppeliltä. Caps lock ei jumittunut vahingossa päälle vaan viisaampien mukaan tämä viimeinen kohta tuntuu olevan Homo Sapienssille vaikein, joten ajattelin korostaa sitä. Oikeastaan en voi olla ajattelematta edellisen työpajan slogania: "Build, measure, learn." Luulisi meidän nyt oppivan kun samaa viestiä annetaan sekä suomeksi että lontoonkielellä.

Lopuksi suunniteltiin aivot ruksutellen omia kokeilujamme. Ajateltiin panna ensimmäiset jutut käytäntöön tässä kuussa jotta saadaan mahdollisimman pian käsiimme jotain mitattavaa ja konkreettista. Vierivä kivi ei sammaloidu.

Geelsin malli. Rohkenen tämän Kallen slaidin tähän lisätä, koska kuva löytyy ihan Googlehaulla.
Niche-tasossa on poweria.


Lopuksi pesäkuulumisia! Ollaan varattu yhteensä 15 pesää kahdelta eri myyjältä. 3 pesää on talvehtunut Kaustisella. Näistä tosin valitettavasti yksi pesä on menehtynyt talven aikana. Muut 12 ovat Lavialla ja myyjän mukaan tytöt pörisevät jo ahkerasti. Noudamme pesät kuitenkin todennäköisesti vasta toukokuun puolella, ettei vaan järkytetä talven heikentämiä yhdyskuntia liikaa liian aikaisin.KokeiluMeitä hellitään.Viihdyttävä arkistokuva tähän loppuun. Olisi komeaa jos tunnistaisin kuvassa esiintyvät lajit,
mutta koska en ole varma, en veikkaa. Hauska yksityiskohta tuossa oikeanpuoleisessa kukassa,
kaksi kimalaista ronklaa sitä samanaikaisesti.

-Päve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti